Megalakultunk – I. konferencia

MEGALAKULTUNK

Örömmel értesítünk minden kedves kollégánkat, hogy 2004. május 20-án a Tanítók Egyesülete (TE) megalakult. Az egyesület az alábbi négy régióval és a budapesti központtal fedi le az ország területét.

Régiók:

1. régió: É-K Magyarország, Debrecen központtal
    Nanszákné dr.Cserfalvi Ilona főigazgató helyettes vezetésével
  2. régió: Dél- Magyarország, Szeged központtal
    Rózsa Vincéné közoktatási szakértő vezetésével
  3. régió: Dél- Dunántúl, Kaposvár központtal
    Dr. Walter Károly, igazgató vezetésével
  4. régió: Ny-Magyarország, Győr központtal
    Dr. Varga József igazgató vezetésével

Az egyesületünk célja, hogy szakmai téren képviselje az általános iskola 1-6 osztályaiban, a kisiskolások nevelésének megújítása érdekében tevékenykedő tanítókat.

Aktív, folyamatos kapcsolattartást szeretnénk fenntartani az ágazati minisztérium és a régiók képviselői, valamint egyesületi tagok között. Továbbá a tanítók munkájának szakmai segítésének érdekében az egyesületi tagok számára pedagógiai programokat kívánunk szervezni. Ennek egyik jeleként már az alakuló gyűlésre megszerveztünk egy előadást a 2004. szeptember elsején életbelépő „Szöveges értékeléssel” kapcsolatosan –előadó Dr. Szilágyi Imréné főtanácsos volt.

Szakmai megújulást követel tőlünk az új Közoktatási törvény végrehajtása, valamint a NAT 2003 bevezetése. A feladatok magas szintű végrehajtásához kívánunk megfelelő segítséget nyújtani, támogatást biztosítani, minden hivatását eredményesen és magas szinten megvalósítani kívánó tanítónak.

Az alapító közgyűlésen közel 100 tanító társunkkal együtt vettünk rész, az egyesületnek pedig már most az alakuláskor több mint 200 tagja van. Az elnök munkáját Cirbeszné Ignácz Éva alelnök és Kondorné Kovács Irén titkár támogatja közvetlenül.

A csekély –szinte jelképes- tagdíj (1.200 Ft/év) ellenében érdemi szakmai konferenciákat, előadásokat és bemutatókat kínálunk, melyek ténylegesen felhasználhatók a napi munka során, melyek megfelelnek a tagok érdeklődésének, elvárásainak, és amelyek ténylegesen segítik a tanítók szakmai fejlődését.

A Tanítók Egyesülete várja az érdeklődő tanítók és támogatók jelentkezését, hogy minél szélesebb körben eljuttathassa szakmai ismereteit a tudásukban is megújulni vágyó pedagógusokhoz, illetve minél hatékonyabban tudja megvalósítani az ismereteink bővítésére irányuló törekvéseit. Jó pihenést kívánok mindenkinek a nyárra!

CÍM: 1085 Budapest, József krt. 63. TANÍTÓK EGYESÜLETE

Üdvözlettel: